Dijital İletişim Nasıl Başladı?

Aralık 16, 2020

İnternetin yaygınlaşmaya başladığı dönemlerden bu güne, insanlar arasındaki iletişim yeni bir boyut kazandı.

Medya ve basın tarafında yürütülen televizyon, gazete ve radyo gibi tek yönlü iletişim kanalları, artık insanların birbirleriyle konuşabildiği, düşüncelerini ifade edebildiği çift yönlü sosyal medya iletişimi haline dönüşmeye başladı. Her geçen yıl bu iletişime birçok yaş grubundan insan katılmaya başlıyor ve internet hayatımızın “olmazsa olmazı” haline geliyor.

Hayatımızın her anını kapsayan bu değişim, profesyonel olarak yürütülen iletişim yöntemlerini de değiştirdi. Bu duruma örnek verecek olursak ilk olarak birçok kurum halkla ilişkiler ve pazarlama grubunu sosyal medya iletişimine yönelik olarak düzenlemeye başladı. Bunun sebebi yaygınlaşan sosyal medyanın içerisinde toplumun “olmak ya da olmamak” gibi bir tercihinin kalmamasıdır. Kurum hakkında insanlar sosyal medya üzerinden olumlu olumsuz fikirlerini beyan edebilir durumda olduklarından, bu fikirlerin ışık hızında insanlar arasında yaygınlaşarak firma ile ilgili bakış açısının ani değişimine sebep olmasıdır. Bu nedenle de sosyal medya üzerinde geliştirilen pazarlama yöntemi tamamen değişerek, daha da dijital bir hal almaya başladı.

Gerçek insanlar ile doğru iletişimi sosyal medya üzerinden hem daha düşük bir bütçeyle kurmak, hem de ürün ve hizmetlerinin faydalı içeriklerini basit bir dille anlatmak, sosyal medya sayesinde daha da kolaylaşmıştır. Müşterilerin ihtiyaçlarını anlayıp, doğru bir dille bu ihtiyaca gör hareket etmek sosyal medya sayesinde daha da kolay olduğundan, marka elçileri de oluşturabilmek mümkün hale gelmiştir. Basın ve medyanın içerisinde bulunan birçok gazeteci ve yazar da günümüzde sosyal medya kanallarını kullanarak, halkla ilişkiler tarafında daha hızlı bir ilerleme göstermiştir. Yapılan haber ve yayınların topluma daha hızlı bir şekilde ulaşabilmesi için sosyal medya mecralarında bulunmaları zorunlu bir hal almıştır.

Hedef kitle ile doğrudan sağlanabilen sosyal medya iletişiminde, doğru bir strateji, bilgi ve birikime ihtiyaç olduğu da bilinen bir gerçek. Binlerce kullanıcı içerisinde fark yaratmak için doğru marka stratejisini bulabilmek çok önemli bir kuraldır. Bu nedenle doğru iletişimi kuracak bilgi, birikim ve stratejiye sahip değilseniz, şirket olarak iyi bir marka yönetimi, kriz yönetimi konusunda deneyimli ajanslarla çalışmanızı öneririz. Umarım sizler için faydalı bir içerik olmuştur.


Sohbet Aç
yardıma ihtiyacım var?
Merhaba
Nasıl yardımcı olabilirim?