Instagramın Yeni Özelliği: Özel Hikayeler

Eylül 24, 2021

İnstagram, hem piyasada daha fazla söz sahibi olabilmek, hem kullanıcı sayısını arttırmak, hem de para kazanma teknikleri konusunda daha fazla şey yapabilmek adına sürekli olarak yeni özellikler üzerinde çalışıyor. İnstagram’ın en duyurulan özelliği ise özel hikayeler oldu…

İnstagram tarafından duyurulmuş olan ve Alessandro Paluzzi tarafından geliştirilmiş olan özel hikayeler özelliği, aslında biraz Youtube’un geliştirmiş olduğu “Katıl” özelliğine benziyor. Nasıl ki Twitter yakında Super Follows özelliğini duyuracaksa, İnstagram da kullanıcıların kendilerini takip etmek için düzenli ücret ödeyen takipçilere ücretli ve özel içerikler sunabilme özelliğini duyuracak. Bu yeni özellik tamamen ekonomik sebeplere dayanıyor.

Özel Hikayeleri Önemli Kılan Ne?

Her ne kadar İnstagram bu konu hakkında resmi bir açıklama yapmamış olsa da, söz konusu söylentinin internet üzerinde yayılmasından sonra, böyle bir özellik üzerinde çalıştıklarını doğruladılar. İnstagram söz konusu özelliği bir lansman ile duyurmak istiyor. Bu yüzden herhangi bir kullanıcı grubu üzerinde özellik henüz test edilmedi ve yeni özellik ile ilgili herhangi bir detay paylaşılmadı.

Yakın zamanda özelliğin nasıl görüneceğine dair birkaç görsel sızdırıldı. Söz konusu görsellerin sızdırılmış olması, bu özellik üzerinde çalışılıyor olduğunu ve yayınlanma tarihinin de çok uzak olmayacağını gösteriyor. Pek çok kullanıcı tarafından özel hikayeler özelliği büyük bir merakla bekleniyor ve sanıyoruz ki bu merak kısa süre içerisinde giderilecek. Sızdırılan görüntülerde özel hikayelerin normal hikayelerden farklı renklerde olacağı bilgisi anlaşılıyor. Söz konusu özellikte eğer özel hikayelere erişmek için düzenli olarak ödemeniz gereken ücreti ödemediyseniz, hikayeleri de göremeyeceksiniz. Bu hikayelerin ekran görüntüleri ya da

kayıtları ise, ücret ödemiş olan kullanıcılar tarafından bile alınamayacak.

Aynı zamanda İnstagram belirli ürünlerin uygulama üzerinden satılmasını sağlayacak yeni yöntemler üzerinde de çalışmaya devam ediyor. İnstagram için projeler üreten Alessandro Paluzzi’nin NFT koleksiyonları ile ilgili olarak yeni projeler üzerinde çalıştığı biliniyor. İnstagram son dönemlerde gelir elde etmek ile ilgili çalışmalarını bir hayli hızlandırmış durumda. Görünen o ki özel hikayeler, İnstagram’ın geliştirdiği son özellik olarak kalmayacak.

enondijital.com

İletişim

#instagram #hikaye


Bir yanıt yazın

Sohbet Aç
yardıma ihtiyacım var?
Merhaba
Nasıl yardımcı olabilirim?